La Festa de la Fil·loxera presenta els actes del 30è aniversari i obre inscripcions per poder-hi participar

  • Mar Carda i Albert Carbó són els autors del disseny de la samarreta i del cartell d’aquest 2022, dedicats a la Festa dels més petits
  • Aquest dimarts a les quatre de la tarda, i fins diumenge a la mitjanit, s’obren les inscripcions per participar a la Festa del 7 i 8 de setembre, que tornarà a celebrar-se tres anys després
  • Dissabte 3 de setembre és el dia escollit per celebrar el 30è aniversari de la Festa de la Fil·loxera infantil, amb una trobada la trobada de bèsties i festes populars de Catalunya, la foto d’aniversari i els concerts de Reggae per Xics i The Aguateques

L’Associació Festa de la Fil·loxera va presentar diumenge, el 30è aniversari de la Festa de la Fil·loxera infantil i dels actes de tot aquest any 2022, any protagonitzat, també, pel retorn de la Festa del 7 i 8 de setembre tres anys després. La presentació, que va tenir lloc durant el Dinar del Brot on hi van assistir més de 100 persones, també va servir per donar a conèixer els dissenys de la samarreta d’aquest 2022, obra de Mar Carda, i del cartell d’aquesta edició, d’Albert Carbó, que també és l’autor del còmic amb el segon capítol dedicat a La dels més petits.

Novetats a la Festa

La Festa del 7 i 8 de setembre d’aquest 2022 tornarà amb força i plena de novetats, tres anys més tard. La primera d’elles és que a la petada final de l’Escampada de Fil·loxeretes s’afegeix una petada del Ball de Ceps que, amb el seu color vermell tan característic il·lustrarà l’afectació de la plaga.

La Festa de la Fil·loxera infantil, que enguany celebra el 30è aniversari, tampoc s’escapa de les novetats. Per una banda, recupera el recorregut tradicional amb inici a la plaça de l’Església i final a la plaça de l’Ajuntament, on els més petits podran tornar a celebrar el Triomf Final. Per altra banda, a la Festa del dia 8 al migdia s’inclou un grup de Fil·loxeretes Juvenils, amb la intenció d’evitar que tots els nens i nenes de 14 anys que participen per última vegada amb la Festa de la Fil·loxera Infantil s’hagin d’esperar fins a complir la majoria d’edat per a participar amb els adults.

Finalment, pel que fa a la Festa del dia 8 a la nit, l’Associació Festa de la Fil·loxera no deixarà escapar l’oportunitat de celebrar el 40è aniversari que l’any passat no es va poder fer, a causa de les restriccions provocades per la pandèmia del coronavirus.

Inscripcions per participar a la Festa

Una de les primeres novetats d’aquest 2022 és el nou procés d’inscripcions per poder participar a la Festa de la Fil·loxera del 7 i 8 de setembre que s’ha avançat al mes de maig. Aquest procés, que s’haurà de fer a través de la pàgina web www.festadelafiloxera.cat, començarà aquest dimarts 17 de maig a les 16h i finalitzarà diumenge 22 de maig a mitjanit. No obstant, , totes aquelles persones que no puguin fer-ho online, ho podran fer presencialment a la Fassina de Can Guineu dins del seu horari habitual i fins el mateix diumenge.

Les persones majors de 18 anys que vulguin participar a la Festa del dia 7 i 8 a la nit hauran d’escollir amb quin dels elements ho volen fer, ja que només se’n pot escollir un, i en cas dels elements de foc hauran d’escollir, també, en quin dels actes volen participar. Una altra de les novetats és que en cada grups de participants existeix un número màxim d’inscrits, que s’assignarà per ordre de registre. A més, tots els participants majors d’edat hauran d’adjuntar el certificat de delictes de naturalesa sexual en el moment d’omplir el formulari.

D’altra banda, pel que fa a la Festa Infantil del 8 de setembre al migdia cal recordar que només està permès ser portador d’un element de foc si aquell dia ja s’han complert els 10 anys d’edat. Els més petits podran apuntar-se a la Festa com a Larves (nascuts entre 2015-2017), pagesos (nascuts fins al 2018) i timbalers (nascuts fins al 2018). Per inscriure’s al grup de Fil·loxeretes Juvenils cal tenir entre 14 i 18 anys.

Reggae per Xics bufarà les espelmes del 30è aniversari

L’Associació Festa de la Fil·loxera no ha volgut deixar escapar l’oportunitat de celebrar, com cal, el 30è aniversari de la Festa de la Fil·loxera infantil, que és el futur de la Festa. I ho farà amb una jornada maratoniana el dissabte 3 de setembre, per donar el tret d’inici a les Fires i Festes d’aquest 2022.

Com ja va passar l’any passat, la Festa promou la jornada de donació de sang ‘VIU LA FESTA I DONA SANG. Dona el millor de tu!’ que tindrà lloc de deu del matí a vuit del vespre al Celler de la Fassina de Can Guineu.

A les deu del matí també començaran les activitats més lúdiques de la jornada amb la instal·lació al carrer Diputació del WaterSlide, el súper tobogan aquatic urbà i, també del Facepainting que oferirà Kids & Us.

El plat fort de la jornada matinal serà a les dotze del migdia, al pàrquing del Centre, amb el concert del grup Reggae per Xics – The Penguins, que després de tres anys i una pandèmia mundial torna als escenaris amb un nou treball discogràfic que li permetrà bufar les espelmes del 30è aniversari.

Foto infantil i trobada

Després de ballar al ritme de reggae, la tarda del dissabte 3 de setembre començarà (17h) amb la foto de família del 30è aniversari a càrrec d’Óbal Estudi a la plaça de l’Església, seguida d’una tamborinada dels Timbalers infantils de la Fil·loxera que acompanyarà a petits i grans fins al carrer raval, on hi haurà la plantada dels elements que participaran a ‘La trentada dels més petits’, una trobada la trobada de bèsties i festes populars de Catalunya.

De forma paral·lela, a dos quarts de sis de la tarda es donarà el tret d’inici a ‘La Gran Família’, un espectacle itinerant amb una família molt vistosa; i, a dos quarts de set s’oferirà una xocolatada popular al carrer Raval. A càrrec de Kids&Us, que compleix 10 anys a Sant Sadurní d’Anoia.

Finalment, a les vuit del vespre començarà ‘La trentada dels més petits’, que tindrà com recorregut els carrers Raval, Dr. Escayola, Plaça de l’Ajuntament, Hospital, Església, Mossèn Fontanilles per finalitzar a la Plaça de l’Església.

Renovat Sopar de la Gàrgola i festa al ritme de versions

Acabada la trobada, el punt neuràlgic de la festa es concentrarà, un altre cop, al pàrquing del Centre, fins ben entrada la matinada. A partir de les nou de la nit hi haurà una fira gastronòmica amb una oferta diversa de menjar i beure, amb tres foodtrucks de menjar variat: Kaizen on the Road (plats de cuina nacional amb tocs asiàtics), Panzer8 (plats de cuina italiana) i Les Creps Bretones (creps dolces i salades). L’oferta culinària comptarà amb opcions veganes, sense gluten, sense lactosa i vegetarianes.

The Aguateques tornarà a fer ballar els més fil·loxeraires amb la presentació del seu ampli repertori de versions. A partir de les onze de la nit, i durant més de dues hores, nou músics faran d’aquesta banda un espectacle inigualable.

Cal recordar que una part dels beneficis del sopar anirà destinada a Càritas Sant Sadurní i que tots els actes són gratuïts, sense necessitat, enguany, d’haver de reservar entrada prèvia.

Venda del programa-còmic

Des d’aquest dilluns ja es pot adquirir el programa-còmic d’aquest any a l’estanc Oliver i a la llibreria Jepi.

La Festa de la Fil·loxera compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el Departament de Cultura de la Generalitat, l’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya i Serveis Mèdics Penedès, a més del patrocini i suport de tot un conjunt d’empreses i establiments.

Notícies relacionades