LA FESTA
INFANTIL​

Es tracta d’una cercavila amb tots els elements de la Festa però en versió infantil: la Fil·loxera gran, 14 fil·loxeretes, 10 ceps, 10 larves i diverses rotllanes de pagesos. També són presents 5 dels gegantons dels Set Savis de la Festa adulta juntament amb els 2 Savis infantils, els timbalers infantils i l’orquestrina de la Fil·loxera.

La cercavila s’inicia i finalitza a la plaça de l’Església. Durant el recorregut, tant els elements de foc -Fil·loxera, Fil·loxeretes i Ceps- com els grups de ball -Larves, Pagesos i Set Savis- fan contínues parades per representar la seva escena. La pirotècnia és adaptada a la canalla.

Al final, a la plaça de l’Església, també se celebra un triomf final. No s’hi llença cava, però en el seu lloc, hi ha un desplegament d’efectes especials.

ELS ELEMENTS DE LA
FESTA INFANTIL

Tot i que l’estructura de la Festa de la Fil·loxera infantil és molt diferent de l’adulta, ambdues comparteixen els mateixos elements. Els de la infantil, però, no són rèpliques a escala, sinó elements amb una personalitat pròpia. Aquesta afirmació té 2 excepcions: els gegantons dels Set Savis, ja que es fan servir els mateixos gegants en ambdues festes, i les larves, que només existeixen en la Festa infantil. Pel que fa a les músiques, cada grup fa servir les mateixes peces i les interpreten igualment l’Orquestrina de la Fil·loxera i els Timbalers de la Fil·loxera.