Se suspèn l’edició 2020 de la Festa de la Fil·loxera

L’Ajuntament de Sant Sadurní i l’Associació Festa de la Fil·loxera han acordat la suspensió dels actes corresponents a l’edició 2020 de la Festa de la Fil·loxera, prevista pels dies 7 i 8 de setembre.

Després de la darrera reunió de treball entre la regidoria de Cultura i representants de l’entitat celebrada el passat 1 de juliol, ambdues parts han acordat la suspensió dels actes tradicionals de la Festa de la Fil·loxera, previstos pel setembre d’aquest any.

La mesura s’ha pres per  responsabilitat amb la seguretat dels participants i assistents, i per coherència amb la decisió que han pres altres grans esdeveniments de cultura popular del país. 

L’actual context sanitari, que estableix restriccions pel que fa a la concentració de persones i d’aforament a l’espai públic, així com pel que fa al distanciament, fan inviable  la celebració dels actes de la Festa segons els paràmetres tradicionals. Per aquest motiu, i després de la reunió mantinguda amb els diversos caps de colla, representants de l’entitat i l’Ajuntament han decidit la cancel·lació de l’edició d’enguany.

A la reunió es van explorar diverses vies i fòrmules per adaptar els actes a les mesures de seguretat sanitàries, amb un desenvolupament més estàtic de les celebracions o  diversificant la localització, però finalment es va descartar introduir canvis per l’elevada desnaturalització que suposaria per una Festa molt tradicional que compta amb un guió i desenvolupament amb gran interacció, mobilitat i participació a l’espai públic.

En aquesta trobada les parts implicades també  s’han emplaçat a deixar la porta oberta a possibles iniciatives que puguin impulsar-se al voltant de la Festa, amb la voluntat de preservar el característic color groc que omple els carrers de la vila durant els dies de Fires i Festes, sempre i quan s’adaptin als requisits sanitaris que determinin les autoritats competents.

Notícies relacionades