ELS MÚSICS
DE LA FESTA

La música és un altre dels elements distintius de la Festa de la Fil·loxera. Cada un dels elements que hi participa balla al ritme de la seva pròpia música.

L’ORQUESTRINA DE LA FIL·LOXERA

L’Orquestrina es va constituir l’any 2001, per iniciativa de la comissió i del músic sadurninenc Eduard Mañé. En un primer moment estava formada per músics professionals de la comarca, i de manera progressiva s’hi ha anat incorporant músics locals, que actualment són més de la meitat de la formació.
L’Orquestrina de la Fil·loxera participa en la Fil·loxera infantil, en la Baixada i en la representació del dia 8 a la plaça de l’Església, que és quan assumeix el seu grau més alt de protagonisme. L’Orquestrina interpreta vuit peces musicals: el Ball de Larves de Anna Roig, el Ball de Pagesos de Jaume Esteva, Bones Idees i la Remuntada de Patón Felices, el Ball dels Set Savis de Grècia de Joan Garrobé, el Ball de Ceps d’Antoni Torelló, el ball del Triomf Final de Conrad Gili i l’Esclat del Cava, de Patón Felices.

L’any 2007 es va possar en marxa el projecte de disposar d’una colla pròpia de músics infantils, formades per alumnes de les escoles de música que hi ha a la vila.
L’Orquestrina Infantil complementa l’aportació musical que de fa anys fan la colla de timbalers infantils que participa en la festa de la Fil·loxera infantil.

ELS TIMBALERS
DE LA FIL·LOXERA

Els timbalers acompanyen al so de timbals totes les aparicions de la Fil·loxera i les Fil·loxeretes. Són per tant els protagonistes de la part musical de les dues cercaviles de l’Escampada de Fil·loxeretes del 7 de setembre, i també participen en la Fil·loxera Infantil, en la Baixada i en la representació del 8 a la nit. A més, és la formació que acompanya la Fil·loxera i les Fil·loxeretes a totes les sortides que es fan fora de Sant Sadurní.