Loading Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest Esdeveniment ja ha passat.

Festa de la Fil·loxera

8 de setembre, 22:00 - 23:50

Falten 5 minuts per les deu del vespre, al capdamunt del carrer raval, tots els elements estan preparats i expectatius per iniciar la cercavila on el foc i la música els acompanyen fins a la plaça de l’esglèsia.

EL POBLE I LA PLAGA ES TROBEN A LA PLAÇA DE L’ESGLÈSIA

Els pagesos dansen placidament fins que de manera inesperada la fil·loxera i les Fil·loxeretes ataquen tots els ceps de la zona. La conseqüencia de l’atac de la fil·loxera fa que els ceps malalts surtin a ballar amb foc vermell, propi de la malaltia de la planta. Un cop han pres consciència de la importància de la plaga, els pagesos tornen a fer la seva aparició, ara no per a celebrar res sinó per a plantejar-se què poden fer per lluitar contra la fil·loxera.

El desordre i el desconcert de la població posa en marxa les forces vives locals. La primera trobada dels Set Savis de Grècia, que ballen solemnes al ritme d’un valset, acaba sense que hagin trobat de moment la manera de resoldre el problema. La fil·loxera torna a demostrar la seva ferocitat i es fa amb el domini de la plaça. En la seva segona aparició, els Set Savis de Grècia troben la solució contra la fil·loxera: replantar les vinyes amb peus de cep americans, que són immunes a la plaga. Un cop vençuda la plaga, tornen a aparèixer els ceps, però ara carregats amb foc verd. Són els ceps de peu americà, immunes a la fil·loxera, que tornen a portar vida a la població.

Per a celebrar la victòria sobre la plaga, la festa s’acaba amb una ruixada de cava, mentre la música convida a tots els participants i al públic assistent a ballar al mig de la plaça per a celebrar la culminació d’una nova edició de la Festa de la Fil·loxera.

Detalls

Data:
8 de setembre
Hora:
22:00 - 23:50