La fil·loxera i Sant Sadurní

Més enllà del mes de setembre, la fil·loxera es fa present al llarg de l’any en molts moments de la vida sadurninenca col·laborant amb altres entitats de la vila. Però a més, l’Associació Festa de la Fil·loxera organitza diversos actes que d’una banda serveixen per mantenir viu l’esperit de la fil·loxera al llarg de l’any, i que de l’altra col·laboren a mantenir fort el teixit social sadurninenc.

Dinar del Brot

És un àpat popular que es va a una masia dels afores de Sant Sadurní, Mas de La Riera. L'Associació hi posa el cava, la beguda i la garlanda de postres, a més de taules i cadires, mentre que el menjar se'l porta cadascú, com un pícnic. Se celebra a començament de maig, quan els ceps estan brotan i també cal començar a posar en marxa els preparatius de la propera edició de la festa, al setembre.

Sopar de a Gàrgola

És un sopar popular que es fa després de les Fires i Festes a la plaça de l'Església, que tanca el cicle anual de la fil·loxera. En aquest cas, el sopar l'organitza l'Associació, que destina els beneficis a tasques solidàries. El nom ve perquè ens els primers anys aquests beneficis es van aportar a la campanya de restauració del campanar. Els promotors d'aquesta campanya van agrair el gest fent que una de les gàrgoles del campanar que es van reconstruir tingués forma de fil·loxera, i des d'aleshores es va adoptar aquest nom.

Fil·loxera dels Avis

És una versió reduïda de la festa que es fa a la Casa dels Avis i a la Residència de Dia de l'antic Hospital, amb l'objectiu que les persones més grans de la vila també puguin gaudir de la festa. A més d'alguns elements de la fil·loxera (ceps, fil·loxeretes, pagesos i timbalers), també hi participa la colla de diables local Se M'n Refum.

Tallers infantils

Són uns tallers i activitats per a nens i nenes que organitza l'Associació els dies abans de la festa, que també coincideixen amb els dies previs al començament del curs escolar. Entre les activitats programades, sempre n'hi ha orientades a participar en la festa. Per exemple, els primers anys s'hi feien disfresses per participar en la Festa de la Fil·loxera Infantil, i en aquests tallers s'hi va construir el carretó de petards que es fa servir en les cercaviles de la fil·loxera infantil.

 • patrocinadors

  Logo montserrat fondo vermell Finques pardas Transports plazas 2
 • patrocinadors

  Banner recaredo Infersa 2 Logo llopart cava des de 1887  web copia
 • patrocinadors

  Estem per tu Kids and us Banjara
 • patrocinadors

  Sitec
 • Col·laboradors i associats

  Tripijocs Logo lecegui Mon del cava Piccarolo Anunci filo Cal miquelo
 • Col·laboradors i associats

  Vilomara associats Gr fiques mateu 2 Cristina viladoms 2 Sky Arseni Rubio julve
 • Col·laboradors i associats

  Mirambell Img 20180920 wa0011 Captura de pantalla 2016 06 01 a les 19.55.26 Logo im 10 Captura de pantalla 2016 06 02 a les 22.40.11 Desatascosmontane
 • Col·laboradors i associats

  La foto Tintoreria femnet Sattva Flx anunci 50  ssaps nome%cc%81s web L expres La perla
 • Col·laboradors i associats

  Captura de pantalla 2013 08 26 a las 09.56.20 Simon coll Gravotecnic Logotip 2 dolors munne ptica sant sadurn Agusti torello
 • Col·laboradors i associats

  Atroca Calferuok Carafi4ok Web en construcio Logo Taps de suro
 • Col·laboradors i associats

  Farmacia anna ferrer Logo Captura de pantalla 2016 06 01 a les 19.44.30 Monicamateo V%c3%admets 41353 106637402727749 5988783 n
 • Col·laboradors i associats

  Decavi 2 Captura de pantalla 2016 06 02 a les 22.34.27 Flx anunci 50  pintures janer nome%cc%81s web
El nostre butlletí

Vols mantenir el contacte amb nosaltres?
Subscriu-te al nostre butlletí i t'enviarem periòdicament aquella informació que considerem important.

Propers events
El programa de la festa
Large 0001