LA MÚSICA DE LA FESTA

La música és un altre dels elements distintius de la Festa de la Fil·loxera. Cada un dels elements que hi participa balla al ritme de la seva pròpia música, que es converteix en un element distintiu tant com ho poden ser el vestuari o la coreografia.

De la part musical de la Festa de la Fil·loxera se n’encarreguen tres formacions, cadascuna de les quals s’ocupa d’una part de la Festa.

L’Orquestrina de la Fil·loxera

L’Orquestrina de la Fil·loxera participa en la Fil·loxera infantil, en la Baixada i en la representació del dia 8 a la plaça de l’Església, que és quan assumeix el seu grau més alt de protagonisme L’Orquestrina interpreta cinc peces musicals: el Ball de Pagesos de Jaume Esteva, el Ball de Ceps d’Antoni Torelló, el Ball dels Set Savis de Grècia de Joan Garrobé, el ball del Triomf Final de Conrad Gili i l’Esclat del Cava, de Paton Felices.

L’Orquestrina es va constituir l’any 2001, per iniciativa de la comisió i del músic sadurninenc Eduard Mañé. En un primer moment estava formada per músic professionals de la comarca, i de manera progressiva s’hi ha anat incorporant músics locals, que actualment són més de la meitat de la formació. L’any 2002, l’Orquestrina va enregistrar les músiques de la Festa de la Fil·loxera en un CD que també comprèn els tocs de tambor a càrrec dels timbalers.

La colla de timbalers Tabalots

Tabalots és el grup de timbalers que acompanya, al so de timbals, totes les aparicions de la fil·loxera, ja sigui la fil·loxera infantil, les fil·loxeretes com la fil·loxera gran. Són per tant els protagonistes de la part musical de les dues cercaviles de l’Escampada de fil·loxeretes del 7 de setembre, i també participen en la Fil·loxera Infantil, en la Baixada i en la representació del 8 a la nit. A més, és la formació que acompanya la fil·loxera o les fil·loxeretes en totes les sortides que es fan fora de Sant Sadurní.

La colla de timbalers existeix en realitat des de l’inici de la Festa, però la seva composició ha sofert molts canvis. En el seu afany de millorar la seva contribució a la Festa, els darrers anys la colla ha adoptat un ritme d’assaigs més estricte i regular al llarg de tot l’any. Entre els fruits d’aquests canvis hi ha l’adopció del nom Tabalots i la seva constitució com a associació amb entitat pròpia, l’any 2006, de manera que també se’ls pots veure actuar al marge de la Fil·loxera acompanyant la colla de diables Se M’n Refum.

L’Orquestrina Infantil

Com a complement a les colles musicals formades per adults, i de la mateixa manera la Fil·loxera infantil disposa dels seus elements propis (fil·loxera, fil·loxeretes, ceps), l’any 2007 s’ha posat en marxa el projecte de disposar d’una colla pròpia de músics infantils, formades per alumnes de les escoles de música que hi ha a la vila.

L’Orquestrina Infantil complementa l’aportació musical que de fa anys fan la colla de timbalers infantils que participa en al festa de la Fil·loxera infantil.

 • patrocinadors

  Logo montserrat fondo vermell Finques pardas Transports plazas 2
 • patrocinadors

  Banner recaredo Infersa 2 Logo llopart cava des de 1887  web copia
 • patrocinadors

  Estem per tu Kids and us Banjara
 • patrocinadors

  Sitec
 • Col·laboradors i associats

  Tripijocs Logo lecegui Mon del cava Piccarolo Anunci filo Cal miquelo
 • Col·laboradors i associats

  Vilomara associats Gr fiques mateu 2 Cristina viladoms 2 Sky Arseni Rubio julve
 • Col·laboradors i associats

  Mirambell Img 20180920 wa0011 Captura de pantalla 2016 06 01 a les 19.55.26 Logo im 10 Captura de pantalla 2016 06 02 a les 22.40.11 Desatascosmontane
 • Col·laboradors i associats

  La foto Tintoreria femnet Sattva Flx anunci 50  ssaps nome%cc%81s web L expres La perla
 • Col·laboradors i associats

  Captura de pantalla 2013 08 26 a las 09.56.20 Simon coll Gravotecnic Logotip 2 dolors munne ptica sant sadurn Agusti torello
 • Col·laboradors i associats

  Atroca Calferuok Carafi4ok Web en construcio Logo Taps de suro
 • Col·laboradors i associats

  Farmacia anna ferrer Logo Captura de pantalla 2016 06 01 a les 19.44.30 Monicamateo V%c3%admets 41353 106637402727749 5988783 n
 • Col·laboradors i associats

  Decavi 2 Captura de pantalla 2016 06 02 a les 22.34.27 Flx anunci 50  pintures janer nome%cc%81s web
El nostre butlletí

Vols mantenir el contacte amb nosaltres?
Subscriu-te al nostre butlletí i t'enviarem periòdicament aquella informació que considerem important.

Propers events
El programa de la festa
Large 0001