Sant Sadurní d’Anoia es tenyeix de groc per tornar a combatre la plaga de la fil·loxera

Un any més, i ja en van 35, Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) tornarà a combatre la plaga de la fil·loxera. Els propers dimecres 7 i dijous 8 de setembre, la Capital del Cava es tenyirà de color groc per celebrar la Festa de la Fil·loxera, una edició marcada per la voluntat que, finalment, la Festa sigui declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional per part de la Generalitat de Catalunya.

La Festa de la Fil·loxera té com a protagonistes el foc i la música i recorda com a final del segle XIX els sadurninencs van superar la plaga de la fil·loxera que va arrasar les vinyes del municipi. Una part important del finançament de la Festa prové del marxandatge de l’entitat que, any rere any, compta amb importants novetats.

Entre aquestes, destaca la samarreta dissenyada per la Célia Gamez, així com la placa de ceràmica elaborada per Mercè Beneit que reprodueix el cartell de la Festa. A més de vendre nous models de samarreta per nois i per noies, entre el nou marxandatge també hi ha productes dissenyats per la Gemma Canal com una samarreta de nadó, un body pels nadons i una tassa.

Els actes previs

La Festa de la Fil·loxera va més enllà del 7 i 8 de setembre. Durant el cap de setmana previ tindrà lloc la ‘Fil·loxera solidària’, amb activitats dirigides als més petits de la casa el divendres 2 a la tarda i el dissabte 3 al matí. El mateix dissabte a la nit tindrà lloc el renovat Sopar de la Gàrgola i, diumenge 4 a la tarda, la Fil·loxera dels Avis i la foto del 35è aniversari

La Festa 2.0

L’Associació Festa de la Fil·loxera també aposta per promocionar l’activitat que realitza durant tot l’any. En aquesta línia, des de l’Associació s’impulsa el hastag #festadelafiloxera per tal que s’usi a les xarxes socials, especialment a Instagram on les fotografies penjades es podran veure a través de la nova pàgina web. A twitter, la Festa informa de totes les novetats a través de l’usuari @festafiloxera.

La Festa de la Fil·loxera compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la Diputació de Barcelona, Cargo-Trans Montserrat, Finques Pardas, Deixalles i Transports A. Plazas, caves Recaredo i Coral Transports, a més de la col·laboració d’una setantena d’establiments.

La Festa en xifres

L’Associació Festa de la Fil·loxera augment, any rere any, el número d’associats que forment part de l’entitat, xifra que actualment està aprop d’arribar als 1.300. Mostra d’aquesta massa associativa són els prop de 250 nens que participen a la Festa infantil del dia 8 al migdia o les més de 200 persones que fan possible la Festa de la Fil·loxera que té lloc cada 8 de setembre a la Plaça de l’Església.

A més, durant un dels moments més àlgids de la Festa, el Triomf Final, s’utilitzen 150 ampolles de cava per ruixar a tot el públic assistent a la plaça de l’Església de Sant Sadurní d’Anoia.

Horaris de la Festa

 • Dimecres 7 de setembre (23h): Escampada de fil·loxeretes
 • Dijous 8 de setembre (12h): Festa de la Fil·loxera infantil
 • Dijous 8 de setembre (22h): 35a Festa de la Fil·loxera

 • patrocinadors

  Logo montserrat fondo vermell Finques pardas Transports plazas 2
 • patrocinadors

  Banner recaredo Infersa 2 Logo llopart cava des de 1887  web copia
 • patrocinadors

  Estem per tu Kids and us Banjara
 • patrocinadors

  Sitec
 • Col·laboradors i associats

  Tripijocs Logo lecegui Mon del cava Piccarolo Anunci filo Cal miquelo
 • Col·laboradors i associats

  Vilomara associats Gr fiques mateu 2 Cristina viladoms 2 Sky Arseni Rubio julve
 • Col·laboradors i associats

  Mirambell Img 20180920 wa0011 Captura de pantalla 2016 06 01 a les 19.55.26 Logo im 10 Captura de pantalla 2016 06 02 a les 22.40.11 Desatascosmontane
 • Col·laboradors i associats

  La foto Tintoreria femnet Sattva Flx anunci 50  ssaps nome%cc%81s web L expres La perla
 • Col·laboradors i associats

  Captura de pantalla 2013 08 26 a las 09.56.20 Simon coll Gravotecnic Logotip 2 dolors munne ptica sant sadurn Agusti torello
 • Col·laboradors i associats

  Atroca Calferuok Carafi4ok Web en construcio Logo Taps de suro
 • Col·laboradors i associats

  Farmacia anna ferrer Logo Captura de pantalla 2016 06 01 a les 19.44.30 Monicamateo V%c3%admets 41353 106637402727749 5988783 n
 • Col·laboradors i associats

  Decavi 2 Captura de pantalla 2016 06 02 a les 22.34.27 Flx anunci 50  pintures janer nome%cc%81s web
El nostre butlletí

Vols mantenir el contacte amb nosaltres?
Subscriu-te al nostre butlletí i t'enviarem periòdicament aquella informació que considerem important.

Propers events
El programa de la festa
Large 0001